Ni Undrar - Favoritmusik

Favoritmusik. Jösses. Allvarligt Favoritmusik!? Frågar ni en musiknörd om favoritmusik? Det är ju som att fråga en förälder vem som är favoritbarnet! Okej jag ska göra ett gott försök till ett inlägg...Hjälp...Ah men nu kör vi...

Ni ska bara veta hur många gånger jag har skrivit det här inlägget för att bara radera det igen och börja om att skriva från början. Som jag sa i inledningen så är det helt sjukt svårt för mig att beskriva min favoritmusik. Jag kan snarare berätta vad jag inte alls gillar inom musikvärlden snarare än vad jag älskar för det är en hel lång lista. 

En sak som jag dock vill prata om i det här inlägget är min kärlek till livemusik. Livemusik...Finns det något bättre? Känslan att stå/sitta där och lyssna på alla dessa fantastiska sångare, skapa minnen för livet. Kan man toppa den känslan?
En kollega sa en gång till mig: "Musik kan ge känslan av en högre plats, en trygghet, ett hem att återkomma till gång på gång. En lycklig och trygg plats" Och för mig stämmer det verkligen. Musiken har varit otroligt viktig för mig under livets gång. Alla mina lyckligaste minnen har haft med musiken att göra. Mitt liv vände ett nytt blad när jag tack vare musiken fann ljuset igen. Jag träffade nya vänner, reste runt på olika äventyr och skapade magiska minnen som är mig väldigt kära än idag. Utan musiken hade jag inte träffat mina allra närmsta vänner, utan musiken hade jag aldrig funnit kärleken för musikaler, jag hade aldrig rest till London, jag hade aldrig träffat så många fantastiska och inspirerande personer runt om i världen. Och ändå ständigt får jag höra saker som: Är du inte för gammal för det där? Varför lyssnar du på den artisten/bandet det är ju bara småtjejer som lyssnar på dem? HUR kan du gå på musikaler, det är ju för pensionärer. Men till alla er vill jag bara säga...Ni missar så sjukt många talanger så det är inte klokt! 

Nu är jag nyfiken...Vad är er syn på musik? Har du något speciellt minne du vill dela med dig av? Jag älskar att läsa om andras historier när det gäller musik. Kanske har du något speciellt minne till en låt eller har du kanske haft turen att träffa din favorit? Snälla dela gärna med er :D 

Som avslut på detta inlägg så tänkte jag dela lite videos på låtar/spelningar som har en speciell plats i mitt hjärta. Har ni tips på artister/låtar skriv dem gärna här nedanför, älskar att kolla upp ny musik. 

McFly - Transylvania 
Alltså jag får fortfarande gåshud till allsången i början av detta klipp. Tyvärr har jag aldrig sett McFly live men det står högt upp på listan av saker jag tänker göra.Anton Zetterholm - Everything That I Am
Jag besökte Allsång på Skansen den sommardagen för en helt annan anledning men när jag hörde Antons röst då var det kört. Föll pladask för hans röst och det är helt sjukt att tack vare denna lilla sång, en sommardag för 8 år sedan som allt började. Nu har jag sett Anton live på Les Miserables scenen som Enjolras 5 gånger och ska snart få se honom igen i Phantom of the Opera här i Sverige.
Les Miserables 2013/2014 Cast
Den allra första musikal jag såg live i West End och det betyder så sjukt mycket. Alla dessa personer har jag även träffat och det är dem finaste, mest inspirerande och roligaste personerna som finns. Tyvärr så var Anton ledig detta året så istället spelade Oliver Saville rollen som Enjolras. 
Westlife - Swear it Again
Den låt som drog upp mig ur mörkret och fick mitt liv att vända blad totalt. Jag är så jädrans glad att Westlife dök upp som gubbarna ur lådan i den stunden. Ett band som känns som hem för mig, det band som jag lyssnar på när jag behöver reda ut tankar, pigga upp mig själv, känna att allt verkligen är okej. Detta är taget ur live DVDn som är inspelad på Globen. Sådan fantastisk känsla. 
Jersey Boys Sverige 
Ni som följt mig detta året har nog lagt märke till dessa killar lite då och då. Men deras energi och glädje på scen smittar ju av sig och efter showerna så har man så mycket energi att man skulle kunna springa ett marathonlopp. Detta är deras första officiella framträdande på Allsång på Skansen och ja jag stämmer upp i tvivelaktig skönsång i detta klippet också. Haha asså fy! Men vilken fin dag det var. Jag har så många roliga minnen från Allsången genom åren. Colbie Caillat - Realize
Oj Oj hur många Singstar Battles har man inte blivit utmanad i med denna låten (och alla med vinst må tilläggas). Så många fina sommarminnen med denna sång.Green Day - 21 Guns
Yes såklart tog vi bilen och drog till Göteborg för att se denna fantastiska konsert live igen. Jag menar, hallå det är Green Day ju. Jag hade väntat i 10 år på att se dem live! Hela kvällen var full med allsång, så sjukt mäktigt. Joan Jet & The Blackhearts - Bad Reputation & Cherry Bomb
Samma kväll fick jag världens chock för jag hade inte kollat förbandet och upp kommer Joan Jett herself. Alltså ni fattar inte hur sjukt bra det här var. Hittade inte så bra filmer från spelningen men här är någons mobilfilm från kvällen. The Baseballs - Medley från Gröna Lund
Jag älskar dessa knasbollar och deras musik är ju så galet bra. Man kan verkligen inte stå still alls! Träffade dem även under kvällen och fick världens största kram av Basti haha han var så söt. Han var sjukt nervös över att åka katapulten. Smash Cast - Broadway Here I Come
Vad kan jag säga. Sjukt bra tv-serie, många grymma sångare. Behövs väl inte sägas något mer va?
Peter Hollens & Alex G - Disney Medley
Fantastiska sångare som gör allting med hjälp av ett enda verktyg, sina röster. Och Disneynörden i mig jublar och sjunger med så fult som det bara går! Kommer prata mer om mitt Disneyintresse i ett annat inlägg då det var en av sakerna ni undrade över. Lyssna och Njut! Oj detta inlägg blev alldeles för långt men nu vet ni lite mer om mig och mitt musikintresse. Skulle kunna skriva ett milslångt inlägg men jag får nog stoppa mig själv här tror jag.
Om ni lyckades läsa igenom hela...Grattis! 
#1 / / moa:

Åh, vilket roligt inlägg! Jag känner igen mig i så mycket som du skriver & instämmer i att musik är bland det bästa (om inte DET bästa) som finns.

Gällande frågan om egna minnen & upplevelser: Har så mycket, men om jag ska välja något särskilt så har jag nog två favoritögonblick.

1: När jag & min familj åkte till Tyskland 2013 för att se Rammstein live. Det var min femte gång som jag såg dem, men det var något alldeles särskilt att få se dem i deras hemland. Magiskt!

2: Sommaren 2015 på Sweden Rock Festival. Ett av mina favoritband (The Darkness) skulle både spela & signera och jag fick uppleva båda. Det var något särskilt med att få möta & skaka hand med personerna man älskar för att sedan få uppleva dem live några timmar efteråt, fantastiskt!

Fin blogg, här kommer jag titta in oftare! :)

Svar: Ja när dem är i hemlandet måste det vara en speciell känsla! :)

Tack! Kul att du gillade inlägget :)
thisismyphotostory.blogg.se