Elvis at the O2


Jag måste börja det här inlägget med att tacka Linda för att hon bloggade om detta på sin egen blogg annars hade jag aldrig vetat om att denna fantastiska utställning ägde rum. Så Tack Linda för all hjälp mamma blev väldigt glad!


Min mamma är ett stort Elvis Presley fan och jag har väl mer eller mindre växt upp med hans musik. Tack vare Linda fick jag veta att Elvis fru Pricilla och deras gemensamma dotter Lisa-Marie gjorde en utställning med saker från Elvis liv. På utställningen fick man följa Elvis liv och karriär genom saker som familjen tagit från Graceland. Väldigt häftig upplevelse och jag ber om ursäkt för detta kommer bli ett lååångt inlägg. Men nu börjar vi va?


 
Under utställningen fick man även ta del av hur hans föräldrar levde och arbetade vilket var väldigt intressant


Sedan kom vi till ett rum fullt med gamla merchendise. Sjukt kul och jag lyckades finna en gammal signerad bild från the king himself.Souvenir Picture Albumet här ovan såldes på Elvis konserter mellan 1955-1956. 


En bild jag haft i hjärnan sedan barnsben är när Elvis kliver ut ur en bil med militärkläder. Hur häftigt var det inte på en skala att just dessa kläder fanns att skåda på utställningen!?

Dessa skivor skrevs och släpptes i Amerika under tiden Elvis var i Armen. Han lyckades släppa 10 hits under denna tid. 


Nästa rum innehöll väldigt många scenkläder som Elvis bar under sin karriär. Och HUR läckra är inte bilarna?

Det kanske bara är jag men...Ser inte den här bilen lite glad ut ändå?Nästa rum kan ha blivit en av mina favoriter. Så sjukt vackert med alla retro filmposters och den där röda bilen som använts i en av filmerna (minns inte vilken just nu). 
Vilken häftig upplevelse det blev. Det hela avslutades med en 26 minuter lång biovisning med olika uppträdanden från hans karriär från början till slutet. Det var riktigt berörande och mamma började faktiskt att gråta under filmen. Jag då? Jag fick gåshud för det var så mäktigt! 


Publicerat i England
#1 / / Cassandra:

Fina bilder!

Svar: Tack! :)
thisismyphotostory.blogg.se

#2 / / Skogsraah ☾:

Åh vad roligt! Kanonfina bilder :)

Svar: Ja det var riktigt kul och intressant :) Tack!
thisismyphotostory.blogg.se

#3 / / Nathalie Isaksson:

Åh vad kul! Hade också velat åka dit! =)

Svar: Det var en riktig häftig upplevelse faktiskt
thisismyphotostory.blogg.se