Utflykt 1 - Leeds Castle


Som jag berättade för ett tag sedan så hade vi bestämt att vi skulle resa runt och besöka platser utanför London. Första platsen som besöktes var det vackra Leeds Castle. Leeds Castle användes bland annat av Henrik VIII och hans första fru Catherine of Aragon vilket var väldigt spännande för mig då jag var besatt av tv-serien The Tudors när den gick. Att faktiskt få vara inne i ett slott, och i rum som använts av dessa personer. Häftigt!

 

Jag rekade lite innan jag åkte till England för att se hur slottet såg ut och vad som jag ville hinna med att se och fotografera. En sak jag var stensäker på att jag ville fotografera, men som jag till min fasa insåg inte alltid står öppet, var en innegård som jag sett på några foton som jag bara älskade. Tror den var från Tudortiden och det var nog just det jag fastnade för. Men tänk! När vi väl kommer fram dit så ser jag den finaste skylt jag någonsin sett tror jag...Courtyard Open. Jag gjorde ett glädjeskutt (fråga mamma om ni inte tror mig) haha. Jag sprang ut för att hinna ta några snabba bilder innan nästa turist klev ut där...för det var minimum med plats att vara på kan jag meddela, det såg myyyycket större ut på bilderna än i verkligheten hehe. 

 
Jag kan förövrigt tipsa om att använda Evan Evans Tours om ni någon gång vill göra utflykter utanför London. Alla dessa sightseenturer utgår från Victoria Station på morgonen och återvänder till precis samma ställe på kvällen igen. Många fantastiska upplevelser för helt okej pris (runt 500-600kr beroende på val av utflykt). I priset ingår såklart alla inträden, bussresa + en guide som följer med en överallt. Okej inte överallt, man har såklart chans att ta sig runt på egen hand också. Det som INTE ingår är mat men oftast har man tid till att köpa en smörgås eller så och äta ordentligt sedan när man kommer hem igen vilket är olika men ca runt kl 18-19. Vi besökte även 2 andra sevärdheter under denna resa men det berättar jag om en annan dag. 


Porträtt?


Jag är extremt sugen på att fotografera porträtt just nu. Vet inte vart den känslan har kommit ifrån men kul är det. Nu gäller det bara att finna personer som vill ställa upp som modell också. Får fråga runt lite och se vad som händer. Här är i alla fall 2 bilder på mig som mamma fotograferade när vi var i England. Som ni kanske märker är jag inte så bekväm framför kameran som jag är bakom hehe. 
Förkylningens tider


Jag har åkt på världens förkylning och har legat i sängen hela dagen igår och sovit i hopp om att febern ska gå ner. Febern har minskat lite och jag börjar känna mig lite piggare. Det viktigaste är att det där jädrans halsonda har förvunnit helt, tycker det är så jobbigt! Har lyckats hitta lite energi till att ta uti med att kolla ikapp på filmer som legat oöppnade här hemma alldeles för länge. Så ja lite positivitet kan man ju se i allt det mörka :P 
Trots att jag redan haft oöppnade filmer liggandes så har jag köpt hem en del gamla och nya godingar att avnjuta som ni kan se på bilderna här nedan. Har ni sett någon av dem? Vad tyckte ni isf? :D 

United, The Other Boleyn Girl och Sweeney Todd är från Älmsta Natta som jag berättade om för ett tag sedan.