Canterbury Cathedral


Den sista delen av utflyckten gick till staden Canterbury (ligger i Kent) och dess magnifika katedral. Vi promenerade runt en stund i staden och passade på att köpa lite mat. Även i denna stad fann jag en riktigt bra sångare. Detta landet kryllar ju av dem! 

 
Eftersom vår guide var sjukt bra så tog hon oss såklart den vägen som personerna förr i tiden tog fram till katedralen. Självklart lite fler affärer längst med vägen än förr.


Först gick man igenom som en enorm mur innan man fick komma in till katedralen. Ingången är den här ovan. Sedan var det dags för katedralen. Tyvärr fick man inte fotografera i de originaldelar som fanns under denna katedral men delar av den kunde man finna utanför också som man kan se på bilderna. För i katedralen rasade det en brand och ena sidan av katedralen kollapsade. Men arkitekturen var så fantastiskt vacker så jag visste inte riktigt vad jag skulle fotografera, varenda meter var det något nytt som fångade blicken. Får ni chansen besök denna katedral! 

Som ni kan se ovan så har katedralen fått ny utsmyckning. Det var nämligen så att dagen efter detta besök klev Drottning Elizabeth upp på tronen som den drottning som regerat längst. Riktigt coolt! 


Vi ska ju inte tala om alla dessa fantastiska målade glasen som fanns överallt


När katedralen byggdes om så ville byggaren att de skulle bygga valven lite mer på ett gotiskt sätt men eftersom dem andra inte förstod vad gotisk stil var så gjorde han helt enkelt en "ritning" på en av katedralens väggar för att visa skillnaden. 


Enligt guiden så är dessa de allra första fanorna som gjorts, hur dem nu kan bevisa det vet jag inte hörde inte så mycket just då eftersom det sprakade i headsetet. 

 
Sedan fick vi strosa runt på egen hand innan vi skulle bege oss tillbaka till bussen som skulle ta oss hem till London igen. 

 
Publicerat i England
#1 / / Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Vilket mysigt ställe!

Svar: Ja det var riktigt mysigt :)
thisismyphotostory.blogg.se

#2 / / modeflicka.se:

Åhh vad mysigt!!

Svar: Ja det var riktigt mysigt :)
thisismyphotostory.blogg.se

#3 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh vilken mysig stad :)

Svar: Ja den var väldigt fin hann tyvärr inte se så mycket mer än just katedralen och vägen fram till den. Hade bra gärna gått in i en av affärerna som var en gammaldags karamellaffär. Allt från inredning till kläderna till uppställning skrek 1800 tal :)
thisismyphotostory.blogg.se

#4 / / Pernilla:

Såå häftigt!!

Svar: Jaa :)
thisismyphotostory.blogg.se

#5 / / VERONICA - fashionblog:

Ååh vad faaantastiska bilder, heelt magiska! :) Superkul att bläddra igenom! :)

Svar: Tack vad glad jag blir :D
thisismyphotostory.blogg.se

#6 / / Pernilla:

Sv: Jaa det tycker jag också :D

#7 / / linah:

kan du några bra romantiska filmer?:D <3

Svar: Oj ja kan en hel del men love Rosie är jättefin :)
thisismyphotostory.blogg.se